Hier kunt u meer informatie vinden over specifieke topics in de gynaecologie en verloskunde en tevens nuttige links waarop u meer kan lezen over uw zwangerschap, bepaalde symptomen, ziektes en allerlei.

Betaling cash of met bancontact is mogelijk.  Creditcards en overschrijvingen worden niet aanvaard.  Met dank voor uw begrip.

Uw eerste gynaecologisch bezoek?

We raden een eerste gynaecologisch onderzoek aan ongeveer een jaar nadat u voor het eerst seksueel contact heeft gehad. Vervolgens wordt een jaarlijkse controle aanbevolen. Preventief onderzoek naar baarmoederhalskanker wordt om de 3 jaar terugbetaald en dus ook geadviseerd bij normale uitstrijkjes. Indien er zich afwijkingen voordoen, wordt u door uw gynaecoloog gecontacteerd om dit sneller te laten herhalen en op te volgen.

Contraceptie

Tegenwoordig bestaan er duizend en één vormen van contraceptie. Het is de kunst net die methode of soort te vinden die het beste bij u past.

Nuttige links

U bent zwanger?

Gefeliciteerd! U bent zwanger! Er staat u een prachtige tijd te wachten, waarin heel veel nieuws gebeurt met uw lichaam. Er zullen ongetwijfeld veel vragen rijzen. Zodra u een positieve zwangerschapstest heeft, maakt u best zo snel mogelijk een afspraak voor een eerste raadpleging waarbij we ook met echografie kunnen nagaan of de zwangerschap correct in de baarmoeder zit en of het een eenling of een meerling betreft. Al naar gelang de zwangerschapsduur kan er ook al hartactiviteit aanwezig zijn. De bevalling zal plaatsvinden in het ZNA campus Middelheim. Een ervaren en enthousiast team van vroedvrouwen staat klaar om u te begeleiden bij één van de meest ingrijpende en blijde gebeurtenissen uit uw leven. Daarna kan u nog enkele dagen verblijven op de materniteit, bijvoorbeeld in één van de recent vernieuwde suites. Ik wens u alvast veel geluk en hoop dat u de komende maanden zal genieten van deze bijzondere ervaring.

U wilt zwanger worden?

U heeft een belangrijke beslissing gemaakt! Dokter Kerremans helpt u graag bij de nodige stappen die u kan zetten. Lukt het zwanger worden niet zo vlot? Ook hier bouwen wij samen aan een verder plan.